Luik

Luik

geweldig op vakantie naar Luik

Bezienswaardigheden Luik

Luik is een ouderwetse stad, maar des te meer is de Belgische stad een paradijs voor de cultuurliefhebber. Oude gebouwen, waaronder veel musea, zijn typerend voor het straatbeeld in Luik. Met onder andere de bezienswaardigheden het Musea de la Vie Walonne, het Archeoforum en de universiteit van Luik heeft de Belgische stad alles in huis om het jou naar je zin te maken.

1. Het Muse de la Vie Walonne
Het Muse de la Vie Walonne is één van de meest interessante musea van Luik. Vrij vertaald betekent het Muse de la Vie Walonne het museum van het Waalse leven. Het museum geeft precies weer hoe Luik er vroeger uitzag en hoe industrieën de Belgische stad rijk hebben gemaakt.

2. Het Archeoforum
Nog een museum over de geschiedenis van Luik is het Archeoforum. Waar je een oud en saaie museum, kom je terecht in een interactief gebouw waar de historie op moderne wijze is neergezet. Het Archeoforum trekt jaarlijks veel toeristen, omdat het weerspiegelt hoe het er vroeger aan toe ging in Luik.

3. Universiteit van Luik
Een bezoek aan Luik is niet compleet zonder bezoek aan de universiteit van Luik. Allereerst vind je daar het Muse Zoologique, een dierkundig museum met diverse aquariums. Daarnaast is in de universiteit het Masion de Science gevestigd. Het huis van de wetenschap, zoals de Nederlandse vertaling luidt, is een leuke bezienswaardigheid voor jong en oud. Je moet het ervaren.

4. Overig
Overige bezienswaardigheden in Luik zijn de Kathedraal, Montagne Bueren en het Muse d’Art Moderne. De Kathedraal is een kathedraal gebouwd in de dertiende eeuw. Montagne Bueren zijn de ruim 400 trappen die leiden tot de Citadel. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het oude Luik. Tot slot is het Muse d’Art Moderne een aanrader. Het museum staat vol met moderne en hedendaagse kunst. Het museum heeft bovendien beeldhouwwerken van rond 1850.

In Luik is genoeg te doen als het aankomt op bezienswaardigheden. De Belgische stad heeft oog voor cultuur als geen ander. Musea als het Musea de la Vie Walonne, het Archeoforum, Muse Zoologique en Masion de Schiene zijn nog maar een paar van de leuke musea in Luik. Verder heeft de stad uit België kathedralen, een universiteit en Montagne Bueren. Als je in Luik geen bezienswaardigheden tegenkomt, dan kom je ze nergens tegen.

Zoek hotels

Advertentie

Disclaimer - Copyright 2024 Luik.be alle rechten voorbehouden