Luik

Luik

geweldig op vakantie naar Luik

Vliegveld van Luik

Hoewel Luik prima per auto bereikbaar is, behoort vliegen ook tot de mogelijkheden. Het vliegveld van Luik heet Liége Airport en ligt 10 kilometer ten westen van de stad zelf. Vrijwel alle grote vliegmaatschappijen maken gebruik van de luchthaven, dus is het niet moeilijk om aan een geschikte vlucht te komen.

Vliegen naar Luik heeft als voordeel dat je niet zelf naar Luik hoeft te rijden. Als je tickets maar vroeg genoeg van te voren boekt, zullen je kosten voor het vliegticket beperkt zijn. Als je naar Luik vliegt, dan land je op het Liége Airport. De vluchthaven is ontstaan in 1914. De laatste jaren wordt het vliegveld steeds vaker in gebruik genomen, waaronder ook veel grote vliegmaatschappijen. Als je naar Belgische stad vliegt en een vliegticket koopt, vergeet dan niet de diverse aanbieden met elkaar te vergelijken.

Eenmaal aangekomen op het Liége Airport zal het niet lang meer duren voordat je daadwerkelijk in Luik bent. Per taxi of auto, als je die huurt, is Luik te bereiken via de E 42. Ga je met het openbaar vervoer, dan moet je buslijn 57 van TEC richting Place Saint Lambert, het grootste plein van Luik. De rit zal slechts twaalf minuten in beslag nemen en is dus het noemen nauwelijks waard.

Luik heeft dus één vliegveld: Liége Airport. Op de vluchthaven landen dagelijks vele vliegtuigen, met name vliegtuigen van de grootste vliegtuigmaatschappijen. Vanaf het vliegveld duurt het ongeveer een kwartier voordat je met de bus in het centrum van Luik bent. Je kunt echter natuurlijk ook een auto huren.


Zoek hotels

Advertentie

Disclaimer - Copyright 2024 Luik.be alle rechten voorbehouden