Luik

Luik

geweldig op vakantie naar Luik

De kerstmarkt in Luik

Zoals ieder jaar is er ook dit jaar weer een kerstmarkt in Luik. De markt is normaalgesproken van eind november tot eind december. Kerstmarkt is in Luik eigenlijk niet het juiste woord. Het is namelijk nog veel meer. Het is een heel kerstdorp! Met alle ingrediënten om er een sfeervolle kerst van te maken. Zo zijn de kersstraatjes mooi versierd en staan er meer dan 200 houten chalets, waar de exposanten hun originele kerstartikelen aan de man brengen. Dit is daarom een ideale plek om de kerstinkopen te doen. Er wordt een grote diversiteit van kerstproducten verkocht zoals; kerstboomversiering, kleding, sieraden en decoratie. Verder is er ook nog een range aan goede eetmogelijkheden waar van traditionele en culinaire kersthapjes genoten kan worden.
Naast de chalets zijn er nog meer activiteiten voor jong en oud zoals de ijsbaan en de reuzensleepiste op de Dalle Saint Lambert.
Het kerstdorp wordt opgebouwd op Place Saint Lambert en Place du Marche. Vlak bij de winkelstraten in het centrum van Luik. Dan kan je altijd nog even gaan winkelen als de kerstsfeer je even te veel wordt.
De kerstmarkt in Luik is de grootste en ook nog eens de oudste kerstmarkt van België. Kortom een goede plek om tijdens de kerstdagen eens te bezoeken.
Informatie over andere kerstmarken kan je vinden op www.kerstmisoverzicht.nl/kerstmarkt.php .

Zoek hotels

Advertentie

Disclaimer - Copyright 2024 Luik.be alle rechten voorbehouden