Luik

Luik

geweldig op vakantie naar Luik

Weer in Luik

Het weer in Luik is gerust te vergelijken met het weer in Nederland, want net als in ons land heerst in BelgiŽ een gematigd zeeklimaat. Dit houdt in dat de zomers koel zijn en de winters mild. Als je van het weer in Nederland houdt en liever geen zomers hebt waarin het dagelijks 30 Š 35 graden is, dan is Luik een aanrader.

Geen zin in temperaturen van 30 Š 35 graden in de zomer of een ijskoude winter en wil je wel Nederland verlaten? Luik is de oplossing. De culturele stad heeft musea, kathedralen, winkelgelegenheden en nog veel meer, maar ook een fijn weerklimaat. Net als Nederland heeft BelgiŽ te maken met een gematigd zeeklimaat, zodat de zomers koel zijn en de winters mild.

Omdat Luik zuidelijker ligt dan Nederland, zijn de zomers over het algemeen iets warmer dan in Nederland. Als je in de zomer in Luik bent en je begeeft je op het Centre Carrť, het winkelcentrum van Luik, vergeet dan niet een terrasje te pakken. Het weer is er dan immers goed voor. De winters daarentegen zijn mild. Het kan koud zijn, maar het is niet dat het wekelijks vriest.

Luik is dus de ideale plek om door te brengen als je graag op vakantie wilt maar niet wilt belanden in op een oord met dagelijkse temperaturen van meer dan 30 graden. De Belgische stad heeft in de zomer heerlijk terrasweer en in de winter hoef je jezelf niet helemaal in te pakken om de kou tegen te gaan.

Zoek hotels

Advertentie

Disclaimer - Copyright 2024 Luik.be alle rechten voorbehouden