Luik

Luik

geweldig op vakantie naar Luik

Winkelen in Luik

Ook voor winkelen kun je in Luik terecht. De veelzijdige stad moet het hebben van cultuur, maar leuke winkelstraten als de Rue de Pot-D’Or en Rue Pont D’Ile mogen zeker niet vergeten worden. Liefhebbers van winkelen zullen zelfs nog versteld staan van wat er allemaal mogelijk is op het gebied van shoppen in de Belgische stad.

Goed winkelen kun je in vrijwel elke stad, maar in Luik heerst een authentieke sfeer in de straten. Winkelen in Luik is daarom speciaal en uitdagend. De stad uit België heeft een tussen het operagebouw en de Kathedraal een heus winkelcentrum, genaamd Centre Carré. In dit gebied geldt een voetgangerszone. Auto’s zijn dus niet toegestaan. Parkeren is mogelijk in één van de parkeergarages.

Het winkelcentrum Centre Carré bestaat uit veel zijstraten. De twee grootste straten zijn de Rue du Pot-D’Or en Rue Pont D’Ille. Je vindt er authenthieke maar ook moderne kledingwinkels. Ook voor schoenenwinkels, restaurants en terrasjes zijn deze straten dé plek om te zijn in Luik. Een kijkje nemen in de Passage Lemonnier is eveneens de moeite waard. De winkelgalerij bestaat sinds 1835. Het was de tweede winkelgalerij van België. Tot slot heeft Luik met Place Saint Lambert een relatief nieuw plein. Het grote plein is namelijk voorzien van vrijwel alle grote winkelketens, waaronder ook de ICI Paris XL.

Typerend voor Luik zijn de markten. Terwijl op zondag de winkels in de Belgische stad gesloten zijn, is er tot 14:00 een twee kilometer lange markt. Hier is van alles te koop, waaronder veel kleding en schoenen. De prijzen hiervan zijn erg goedkoop. Als je kleding op een markt koopt, moet je er echter wel bewust van zijn dat de kwaliteit niet op en top is.

Luik is een stad waar winkelen prima mogelijk is. De sfeer die in de stad uit België hangt is uniek en maakt winkelen speciaal. De Rue de Pot-D’Or en Rue Pont D’Ile zijn de grootste winkelstraten van Luik, terwijl Place Saint Lambert het grootste plein is. De Passage Lemonnier is daarentegen weer een populaire winkelgalerij. Wat vooral niet mag worden vergeten zijn de markten op zondag. Als je goedkoop kleding wilt inslaan, dan moet je hierbij zijn.

Zoek hotels

Advertentie

Disclaimer - Copyright 2024 Luik.be alle rechten voorbehouden